CAMPING OCH STUGOR
I HÖGA KUSTEN

Vill du uppleva Höga Kustens unika natur är FriluftsByns Campingplats och Stugor vid foten av Skuleberget ditt bästa alternativ. Här bor du mitt bland världsarvets alla äventyr, Skuleberget och Skuleskogens Nationalark och du har även nära till turbåtarna till Ulvön.
Välkommen att uppleva Höga Kusten!

FriluftsByns Camping
Skuleberget Höga Kusten

Det perfekta läget för ditt äventyr i Höga Kusten – på Skulebergets soliga sydsida nära alla äventyren och intill badvänliga Gällstasjön. FriluftsByns Camping har 32 ställplatser – 24 med el och 10 utan. Här finns även plats för ett 20-tal tält.

Husbil/Husvagn:
El 250 kr/natten. Utan el 220 kr/natt.

Tält:
El 250 kr/natten. Utan 150 kr.
Mer information: FriluftsByns Camping >>

FriluftsBodarna
Skuleberget, Höga Kusten

ÖPPNAR 10:E SEPTEMBER*
FriluftsBodarna öppnar i samband med UTEFEST den 10:e September 2016. Varje bod är 14m2 stora och har en dubbelsäng, bord med fyra stolar samt plats för två campingsängar. Helt enkelt en plats att sova inomhus under dina äventyr. Dusch, toa och matlagningsmöjligheter finns på området. Du hyr en bod under 3 nätter så du har gott om tid för både avkoppling och äventyr.
Måndag – Torsdag: 2 400 kr för 3 nätter
Torsdag – Söndag: 2 400 kr för 3 nätter.
*Vi öppnar FriluftsBodarna för provboende under Juli och Augusti med 900 kr prissänkning då vi samtidigt bygger på området. Ordinarie pris 2 400 kr – Provboendepris 1 500 kr Mån-Tors. alt Tors-Sön.
Bo i Stuga: FriluftsBodarna >>

DUSCHAR OCH TOALETTER

På campingen hittar du ett servicehus med separat ingång för herrar och damer. Varje avdelning har två duschar och två toaletter. En tiokrona ger dig det välförtjänta varmvattnet så se till att ta med växel.

ELDPLATSER

Lägereldar är det bästa vi vet så vi har gjort många. Några är placerade under bar himmel men när vädret är lite ruskigare så kan ni ta skydd i den stora Tentipin. Här hänger vi och delar med oss av dagens äventyr. Ved köper ni för 50 kr säcken.

FRILUFTSINTRODUKTION

Vill du veta de bästa vandringslederna, de bästa utsiktsplatserna eller kanske bara få lite tips om friluftsutrustning? Då är det bara fråga någon av oss på plats.

GÄLLSTASJÖN

Vill du ta ett uppfriskande morgon- eller kvällsdopp? Eller bara slå dig ner med en bok? Vid FriluftsByn hittar du Gällstasjön som ofta är relativt varm.

BUTIKER

Behöver du fylla på med grönsaker, korv eller kött? Inga problem! Bara 900 meter bort hittar du en Preem Butik som har ett helt ok sortiment. Vill du ha ett större utbud så ligger en Ica Butik cirka 1,5 kilometer in i byn.

DOCKSTA BAGERI

Överraska vänner eller familj med nybakt bröd till frukost. Docksta Bageri ligger 600 meter bort längst stigen som följer bäcken. Ja, det är lika vackert som det låter.

TRUBADURKVÄLL:
Ons 6:e Juli

På Toppen av Höga Kusten >>

TRUBADURKVÄLL:
Ons 13:e Juli

Skuleberget Skakar >>

TRUBADURKVÄLL:
Ons 20:e Juli

Hernö Gin Kvällen >>

TRUBADURKVÄLL:
Ons 27:e Juli

Höga Kusten Musik och Mat >>

Bästa Vandringen

Dagsturer och flerdagarsvandringar som passar både nyfikna naturnjutare och erfarna långvandrare.
– Vandra på Höga Kusten >>

Bästa Paddlingen

Oavsett om du aldrig suttit i en kajak eller paddlat de kända banden finns en kajakrutt som passar dig.
– Paddla på Höga Kusten >>

Bästa Klättringen

På Skuleberget kan de flesta bli bergsbestigare. Välj mellan fyra luftiga leder med olika svårighetsgrad.
– Klättra på Höga Kusten >>

AKTIVITETER (HEM)

Vandring, paddling, klättring, skärgårdsbåtar, linbana, lekland, smakupplevelser. Kring FriluftsByn väntar mängder av aktiviteter.
– Aktiviteter på Höga Kusten >>